توضیحات
هندوراس کشوری زیبا در امریکای مرکزی است که مردم آن به کار دامداری و کشاورزی مشغول هستند. این کشور یکی از تولید کنندگان اصلی قهوه در جهان میباشد. در این پست شمارا با قهوه سبز هندوراس آشنا مینماییم.
هندوراس کشوری در شمال آمریکای مرکزی است که همسایه کشورهایی نظیر السالوادور، گواتمالا و نیکاراگوئه است. این کشور به صورت گسترده به صادرات پوشاک میپردازد که به همین خاطر شهرت جهانی یافته است.
می گویند وقتی کریستف کلمب به سواحل این کشور رسید، گفته است :خدا را سپاس که آن اعماق را ترک کردیم. هندوراس به معنای ژرفا و عمق نیز میباشد.
۹۰ درصد مردم هندوراس مستیزو هستند. مستیزوها نوادگان اسپانیایی_سرخ پوستها میباشند. مردم هندوراس به دامداری و کشاورزی مشغول هستند که اقتصاد این کشور بر همین پایه استوار است. موز از اصلی ترین صادرات این کشور بوده هرچند منابع طبیعی هندوراس محدود است.
آب و هوای این کشور امریکای مرکزی معتدل و خشک است و کشوری کوهستانی است.
یکی از محصولات رایج در این کشور قهوه میباشد.
قهوه در هندوراس
هندوراس بزرگترین تولید کننده قهوه در امریکای مرکزی است. طبق اسناد و گزارشات تاریخی قهوه در سال ۱۸۰۴ در این کشور بوده است. اما چون گیاه قهوه چند سال زمان می برد تا بار بدهد، از قبل از این تاریخ نیز قهوه در هندوراس بوده است. این کشور از سال ۲۰۰۱ رشد فوق العاده ای در صنعت قهوه داشته و این پیشرفت هنوز ادامه دارد. در سال های قبل به دلیل نداشتن زیر ساخت های مناسب قهوه در هندوراس کیفیت قهوه صرفا تجاری و کالایی بود.
در سال ۱۹۷۰ موسسه ملی قهوه هندوراس تشکیل شد تا به کیفیت و نظام صنعت قهوه بهبود ببخشد. متیجه این تلاش ها قهوه با کیفیتی است که امروزه به دست ما میرسد.
در سال های آتی نگرانی در رابطه با بیماری زنگ برگ قهوه وجود دارد که کمیته ملی قهوه سعی بر پیشگیری و کنترل اوضاع دارو تا از این بحران نیز به خوبی عبور کند.
چالش های قهوه هندوراس
آب و هوا بزرگترین چالش قهوه در هندوراس است. بارش باران زیاد در مناطق مختلف این کشور، خشک کردن قهوه را دچار مشکل میکنند. به همین دلیل کشاورزان ترکیبی از دو روش خشک کردن مکانیکی و خشک کردن زیر آفتاب را انتخاب میکنند. هندوراس قهوه های عالی تولید می کند که میتواند به زودی نیز از بین برود. وجود آب فراوان باعث میشود تا روش فراوری این کشور بیشتر از نوع شسته یا خیس باشد.
قهوه هندوراس قابلیت ردیابی زیادی دارد و برخی قهوه ها را میتوانید تا یک مزرعه خاص دنبال نمایید.
سیستم دسته بندی قهوه
مانند دو کشور السالوادور و گواتمالا، قهوه نیز در هندوراس بر اساس ارتفاعی که در آن رشد میکند دسته بندی میشود.
قهوه رشد کرده در ارتفاع ۱۲۰۰ به بالا ، قهوه به شدت مرتفع با نام SHG
قهوه رشد کرده در ارتفاع ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰، قهوه مرتفع با نام HG لازم است بدانید بین کیفیت و ارتفاع رابطه مستقیمی وجود دارد. هرچه کیفیت بالاتر، گیاه رشد شده در ارتفاع بالاتر میباشد.
طعم قهوه سبز هندوراس طیف وسیعی را در بر میگیرد ولی عمدتا طعم های میوهای با اسیدیته زنده را در خود دارد.
مناطقی که در هندوراس به کشت قهوه میپردازند عبارتند از : کوپان، مونتسیلوس، آگالنا، اوپالاکا، ال پارایسو و کومایاگوا میباشد. البته بسیاری از برشته کاران قهوه را از سانتبارباری هندوراس میدانند. این منطقه خود به چند منطقه کوچک که نام بردیم، تقسیم میشود.
گونه های هندوراس
تیپیکا، بوربون، کاتورا،کاتوای و کاپاس از گونه های کشت شده در این کشور میباشد.
تیپیکا، تحفه ای از هلندی ها
همانطور که گفتیم این کشور اغلب زادگاه گونه عربیکای قهوه است. اما خود این گونه، زیرگونههای دیگری نیز دارد که خریداران قهوه سبز باید به آن توجه نمایند. یکی از زیرگونههای اصلی تیپیکا (Typica) می باشد. هلندیها این گونه قهوه را درسراسر جهان معرفی نمودند. میوه تیپیکا به رنگ قرمز است و اگر در شرایط خوبی کشت شود، یک فنجان قهوه عالی با شیرینی متعادل و اسیدیته با کیفیت را به ارمغان میآورد.
بوربون
در نظر بسیاری از قهوه شناسان، بوبورن طعم خاصی از شیریی دارد. گونه بوربون یک جهش طبیعی از گونه تیپیکا است که اولین بار در جزیره رئونیون ( La Réunion ) که قبلا به نام بوربون مشهور بوده است، دیده شد. میوه بوربون طیف رنگی از زرد، نارنجی و قرمز است. تفاوت درختان تیپیکا و بوربون، شکل ظاهری آن است. درختان بوربون شکل گرد تری دارند و بیشتر شبیه درختچه هستند.
کاتورا، گیاه پا کوتاه قهوه
کاتورا (Caturra)، زیر گونهای از گونه بوربون (گونه ای دیگر از عربیکا) است که در برزیل یافت شد. اما نتوانست طرفداری در این کشور پیدا کند. این گونه در کشورهای دیگر از جمله اندونزی، کلمبیا و … گسترش یافت. گیاه کاتورا کوتاه است و نیاز به مراقبت و رسیدگی بیشتری نسبت به گونه مادر خود، بوربون، دارد. اگر گونه کاترا در ارتفاع بالاتری کشت شود، از کیفیت آن کاسته میشود. به علت کوتاهی درخت کاتورا، شاخه های پربار تری از میوه دارند. رنگ میوه کاتورا زرد و قرمز بوده و برداشت آن آسان تر از دیگر گونه ها انجام میشود.
کاتوای
یک زیرگونه از تلاقی دو گونه قهوه موندونوو و کاتورا می باشد که در برابر باد و باران مقاوم است. اگر به این گونه به خوبی رسیدگی شود می تواند طعم فوق العاده و شیرینی به ارمغان بیاورد. خاستگاه تولد این گونه دربرزیل بوده است.
کاپاس
این گونه از زیرگونه های بوربون می باشد به که به صورت وحشی جهش یافته است. اندازه این گیاه کوچک است و همین موضوع باعث بیشتر شدن باورئری آن می شود. کشاورزان می توانند با فاصله کم گیاهان را از هم کاشته و تولید مزرعه را بالا ببرند. لازم است بدانید این گیاه در ارتفاعات بالا عملکرد بهتری دارد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.