توضیحات
یکی از اصلیترین دستگاهها در صنعت قهوه، رُستر میباشد. روسترهای مختلفی در بازار با توجه به کاربری و نوع رست برای تهیه وجود دارد. اما پیدا کردن یک دستگاه ایده آل، جدید، با امکانات و نوآوریهای نوین شاید آسان نباشد. دستگاه رستر قهوه آیلیو Bullet یکی از جدید ترین و باکیفیت ترین رسترهای موجود در بازار ایران میباشد. در این پست به معرفی و بررسی این رستر میپردازیم.
کوچک، فرز، باهوش!
بولت یک دستگاه ایده آل برا هر فروشنده و لابراتور قهوه است. این دستگاه میتواند یک کیلوگرم را رست کند. این رستر کنترل دقیقی روی درام را دارد تا فرایند رست به خوبی رخ دهد. ظرفیت حداقلی این رستر 350 گرم بوده و در حالت ایده آل 700 تا 800 گرم دان قهوه را رست میکند.
سرعت فوق العاده برشته کاری رستر بولت برند آیلیو، شما را برای یک کار باکیفیت و سریع یاری میدهد. در حالی که کیفیت حرف اول را میزند، زمان نیز برای فروشندگان از الزامات است. این رستر شاید کوچک باشد، اما سرعت استانداردی دارد! سرعت ایده آل برای برشته کاری دان قهوه سبز در حدود 8 الی 13 دقیقه صورت می گیرد. زمان کمتر و بیشتر در رست کردن باعث میشود کیفیت دان قهوه افت زیادی داشته باشد. رستر بولت آیلیو در هر 12 دقیقه زحمت یک کیلوگرم رست کردن قهوه را میکشد. شما میتوانید ماهانه در حدود 100 کیلوگرم دان قهوه برشت شده را از این رستر دریافت نمایید.
لازم به ذکر است حداکثر دمای قابل استفاده در این دستگاه رستر، 250 درجه سانتی گراد میباشد. این رستر به دو حالت دستی ( بدون اتصال به نرم افزار) برای دقت نظر بیشتر و حالت اتصال به نرم افزار و حتی تکرار رست قهوه به صورت خودکار برای رست سریع تر قابل تنظیم است و دست برشته کار را برای هرگونه استفادهای باز نگه میدارد. قدرت این دستگاه 200 تا 1500 وات بوده تا قدرت بودن آن را به رخ بکشد.
نمایشگر کارآمد و به روز رستر قهوه آیلیو Bullet
دستگاه نمایش دیجیتالی این رستر چند گزینه مختلف برای برشته کاری بهتر قهوه را به ما نشان میدهد. دمای دان قهوه، دمای مخزن و فضای داخلی، زمان، گرمایش و قدرت، فن در 9 مرحله و دکمه پیش گرمایشی دستگاه ( Start Pre Heat Cool) بر روی صفحه نمایشگر قابل مشاهده است. این صفحه نمایش ریز ترین و تمامی جزییات فرایند رست را برای شما نمایش خواهد گذاشت تا با خیالی آسوده قهوه خود را برشته نمایید. لازم است بگوییم دو دکمه سفارشی نیز بر روی صفحه وجود دارد.
بر روی صفحه نمایش سنسور IR و سنسور محیطی رستر را خواهیم دید که هوای فضای داخلی و درام را به شما نشان میدهد. خنک کننده دستگاه نیز در قسمت پایین قایل تنظیم میباشد. همچنین BURNER دستگاه رستر نیز در قسمت پایینی و در کنار تنظیمات فن قرار دارد. سرعت درام نیز با استفاده از صفحه نمایش قابل تنظیم است. نکته جالب درمورد این دستگاه، راهنمای صوتی آن است. صدای گویای رستر شما را در استفاده راحت تر و کاربردی تر یاری خواهد داد.
رستر بولت سه پارامتر مهم در هر رستری را داراست. BT درجه حرارت دان قهوه، ET درجه حرارت خروجی هوا، AIR درجه هوای داخل فضای داخلی رستر سه پارامتر مهم در رستر هستند که در دستگاه های مختلف بر حسب کاربری و نوع آن، برخی از این پارامتر ها وجود ندارد. رستر بولت آیلیو هر سه پارامتر ذکر شده را داشته و برای اپراتور به نمایش می گذارد. هرکدام از این پارامترها در فرایند برشته کاری موثر هستند.
سرعت سرد شدن دانهای برشته شده یکی از نکات مهم در رستر می باشد. خنک کننده این رستر کمتر از 3 دقیقه، یک کیلو دان قهوه رُست شده را خنک کرده و دمای آن را کمتر از محیط بیرونی میکند. لازم به ذکر است که بولت آپشن میکسر را ندارد.
دماهنگ قهوه (ROR)
دستگاه رستر بولت از برند آیلیو دماهنگ قهوه (ROR) را به خوبی و با دقت بالایی نشان می دهد. دماهنگ اصطلاحی است که به آهنگ افزایش و کاهش دمای قهوه در حین رست گفته می شود. به طور مثال رستر بولت بر روی نمایشگر خود به شما اعلام می کند که دمای قهوه از ۱۵۰ درجه در طی 30 ثانیه به ۱۵۵ درجه می رسد. دانستن دماهنگ در طعم قهوه رست شده موثر است. به طور مثال بالا بودن دماهنگ قهوه باعث افزایش سرعت روست قهوه و همزمان عدم نواخت یکسان در برشتگی قهوه میشود. از طرف دیگر ثابت ماندن ror باعث پختگی و طعم نامطلوب میشود.
کنترل دماهنگ قهوه یک شاخص مهم در طعم و عطر نهایی قهوه می باشد.
درام رستر بولت از جنس فولاد نورد شده می باشد. ضخامت درام این رستر کوچک ۳ میلی متر است.
همچنین بدنه این دستگاه رستر به هنگام کار در دمای بالا نیز دمای متعادلی دارد. لابراتوار میم این رستر را در دمای 200 درجه تست و آزمایش نموده است. رستر بولت آیلیو هنگامی که در این دما مشغول به کار است، بدنه آن دمایی در حدود 35 درجه سانتیگراد را تحمل میکند. این امر از کیفیت و طول عمر بیشتر آیلیو بولت حکایت دارد. همچنین هدر رفت دما در این رستر کم خواهد بود.
قسمت نمونه گیری رستر (sample spoon) بیکی دیگر از نکاتی است که مهندسی خوب این دستگاه را به رخ میکشد. حجم مناسب آن به شما امکان نمونه گیری مناسبی را خواهد داد. جاگذاری مناسب محل sample spoon به شما در گرفتن حجم نمونه، در هر مقدار از دان قهوه کمک شایانی می کند. اگر شما قصد داشته باشید به مقدار متفاوتی از دان قهوه به رست کردن بپردازید و نمونه درست از فرایند برشته کاری دریافت نمایید، جای قاشق یا ظرف نمونه بسیار حائز اهمیت است. در رستر بولت این قسمت در مکانی تعبیه شده است که در حداقل میزان دان قهوه نیز به شما نمونه کافی را خواهد داد. شما میتوانید به هنگام رست قهوه در مسیر برشتگی نمونه گیری کنید و تست کنید تا بهتر و کامل تر به فرایند رست یا برشته کردن مسلط باشید.
نسخه شماره 2، یک قدم رو به جلو برای بی نقص بودن
نسخه شماره 2 این رستر مجهز به حسگر مادون قرمز (IBTS) میباشد. این سنسور به شما امکان میدهد تا دمای دقیق رست را به هنگام کار دستگاه در اختیار داشته باشید. همچنین این ورژن دارای الکترونیک القایی (Induction Electronics) است که باعث میشود دستگاه رستر دقیق تر و بهتر عمل کند.
ویژگی های بدنه رستر قهوه آیلیو Bullet
یکی از ویژگیهای کاربردی این دستگاه که کار شمارا راحت میکند، وزن سبک آن است. این دستگاه به آسانی قابل جابه جایی و بلند کردن میباشد. در قسمت بالایی رستر قهوه آیلیو Bullet ، قسمت خروجی یا اصطلاحا EXHAUST رستر قرار دارد. سبوس گیر قهوه نیز در پشت رستر بولت قرار گرفته است. سبوس، پوسته قهوه است که پس از رست شدن دانهای قهوه، از لابه لای دانها جدا شده و از پشت دستگاه رستر خارج میشود. شما میتوانید قسمت سبوس گیر را باز نمایید تا سبوس ها را خالی کنید، و یا از دریچه مخصوص تعبیه شده در قسمت پشت دستگاه این کار را به آسانی انجام دهید. همچنین لازم است بدانید بعد از هر 2 تا 3 کیلوگرم سبوس گیر رستر را خالی نمایید.
امکانات دیگر
این دستگاه از طریق USB قابلیت اتصال به کامپیوتر و لب تاب را دارد. ویندوزهای 7، 8، 10 و Mac OS-X از برنامه ریزی این رستر پشتیبانی خواهند کرد. همچنین شما بر اساس نیاز و حتی سلیقه شخصی میتوانید دمای رستر را به فارنهایت یا سانتی گراد تنظیم نمایید. RoasTime is Aillio’s نرم افزار اختصاصی این رستر است و تمام جزییات در این برنامه نمایش داده میشود. همچنین تنظیمات خودکار رستر نیز از طریق این نرم افزار صورت میگیرد. این نرم افزار بدون هیچ هزینهای در دسترس شما قرار میگیرد فقط کافیه یک حساب کاربری باز کنید. نسخه اخیر این برنامه در سیستمهای Mac ، PC و Linux پشتیبانی میشود. نرم افزار RoasTime is Aillio’s پیوسته ارتقا و به روز رسانی میشود. شما میتوانید در این برنامه پروفایل اختصاصی خود را داشته باشید و به صورت نمودار به جزییات فرایند برشته کردن رستر قهوه آیلیو Bullet اشراف داشته باشید.
ویژگیهای ظاهری
درام یا مخزن استوانهای رستر بولت چند پره تعبیه شده است. همچنین فن اگزوز یا خروجی دستگاه به صورت نیروی گریز از مرکز آلومینیومی می باشد. این فن 78 میلی متری قابل جابه جایی دارد تا نظافت و تمیزی دستگاه به خوبی توسط باریستا حفظ گردد.
هوپر و یا قیف رستر بولت متغیر است و فقط به هنگام شارژ و دریافت دان سبز در جای خود (در سمت چپ بالای رستر) قرار می گیرد. سپس در حین فرایند برشته کاری، درب پوش لاستیکی به جای آن قرار خواهد گرفت.
برای ورود دانهای قهوه باید از قیف استفاده نمایید و برای خروج آن نیز به صورتی دستی اقدام نمایید. سیستم حفاظتی این رستر با بالاترین کیفیت بر روی این دستگاه تعبیه شده است. تمامی رخدادها و هشدارها سریعا نمایش داده میشود تا از خدمات پس از فروش آن استفاده نمایید. محافظی نیز بر روی فن این رستر تعبیه شده است تا سلامت این قطعه را تضمین نماید.
این رستر کوچک که بسیار محبوبیت جهانی یافته است، توسط مهندسان دانمارک طراحی و تدوین شده و در تایوان ساخته شده است. وزن کلی دستگاه رستر نیز 14 کیلوگرم می باشد.
این دستگاه رستر برای کافهها و فروشگاههای تازه تاسیس،گزینه بسیار مناسبی است. دستگاه رستر قهوه آیلیو Bullet، رستری کاربردی، به روز و کارآمد میباشد. ویدیوی زیر به شما اطلاعات کامل تر و مصور تری خواهد داد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.