توضیحات
احتمالا وقتی نام کشور رواندا را می شنوید، یاد واقعه تاسف بار نسل کشی در این کشور در ۲۰ سال گذشته میافتید. اما این کشور محدود به یک حادثه تلخ نمیشود. رواندا کشوری محصور در خشکی ولی سرسبز و زیبا است. در این پست شما را با یکی از محصولات فوق العاده این کشور، یعنی قهوه سبز رواندا آشنا میکنیم.
چند درجه پایین نر از خط استوا، کشور رواندا قرار دارد. این کشور در همسایگی بوروندی و کنگو قرار دارد. رواندا با تپه ماهورهای فراوانی که دارد، کشتزارها و چراگاههای فراوانی را در خود جای داده است. این کشور به نام هزار تپه نیز معروف است. رود نیل نیز این کشور محصور کننده سرچشمه میگیرد.
دو قبیله هوتو و توتسی ، عمده مردمان این کشور را تشکیل دادند. در سال ۱۹۹۴ قتل عام قوم توتسی ها توسط هوتی ها رخ داد که بیش از یک میلیون از مردم رواندا کشته شدند. این اتفاق این کشور را سر زبان ها انداخت.
قهوه در رواندا
رواندا زمین و آب و هوای فوق العاده ای برای کشت محصولاتی خاص از جمله قهوه دارد. قهوه سالیان سال است که در این کشور کاشت می شود. مبلغان آلمانی اولین بار در سال ۱۹۰۴ دان قهوه را برای کشت به رواندا آوردند. پس از مدتی که سلطه آلمانی ها در این کشور پایان یافت و بلژیکیها به استعمار این کشور روی آوردند، بیشترین میزان قهوه از رواندا به این کشور صادر شد.
در دهه ۱۹۳۰ بسیاری از کشاورزان مجبور به کشت قهوه بودند تا محصول خود را به بلژیک صادر نمایند. این امر باعث شد قهوه در حجم زیادی تولید شود اما گیفیت آن کاهش یابد و با قیمت پایین تری فروخته شود.
در دهه ۱۹۹۰، با ارزش ترین کالای رواندا، قهوه بود. با این حال هیچ زیر ساخت مناسبی برای آن وجود نداشت و حتی ایستگاه شستشوی قهوه نیز نبود.
پس از آن رویدادهای سیاسی از جمله نسل کشی، باعث تاثیر زیادی در صنعت قهوه شد و قسمت جهانی کاهش یافت. پس از این اتفاق ناگوار، سیل کمکهای جهانی به سوی رواندا سرازیر شد و عصر شکوفایی قهوه رخ داد. ایستگاه های شستشوی فراوانی تاسیس شد و علاقه مندان به این صنعت توجه و سرمایه خود را معطوف به رواندا کردند. و قدم های درستی برای بهبود کیفیت قهوه برداشته شد. اولین ایستگاه قهوه در سال ۲۰۰۴ و با کمک آزانس توسعه بین المللی آمریکا بنا شد.
فنجان برتر
رواندا تنها کشور آفریقایی است که مسابقات بین المللی فنجان برتر را برگزار کرده است. مسابقات فنجان برتر ، مسابقه ای در جهت یافتن بهترین قهوه ها و ارائه آن ها به بازار از طریق یک سیستم آنلاین می باشد.
طرح های مانند pearl و spread برای تداوم مشارکت ها و تقویت توسعه صنعت قهوه نیز در رواندا صورت گرفت تا قهوه روز به روز با کیفیت بهتر تولید شود. امروزه قهوه های این کشور از کیفیتی خوبی برخوردار است. مقدار زیاد قهوه تولیدی این کشور عربیکا و مقدار کمی ربوستا تشکیل می دهد که با روش شسته فرآوری می شود.
نقص سیب زمینی چیست؟
این نقص در قهوه رواندا و بوروندی دیده شده است. یک نوع خاصی از باکتری وارد پوست گیلاس قهوه می شود و سمی ناخوشایند را به وجود می آورد. البته این سم بزای سلامتی انسان ضرر ندارد اما باعث به وجود آمدن عطر تندی مانند سیب زمینی پوست کنده می شود.
ریشه کن کردن این نوع نقص بسیار مشکل است و بعد از برداشت نقریبا قابل شناسایی نیست. اصولا تا بعد از آسیاب قهوه تشخیص آن سخت می باشد.
طعم قهوه رواندا
کیفیت ولی قهوه رواندا بسیار خوب است و طعم و عطر مطلوبی دارد. طعم قهوه این کشور یادآور طعم میوه ای مانند سیب و انگور قرمز و طعم میوهای توت و گلی است. قهوه در سراسر رواندا کشت می شود و ماه های مارس تا ژوئن برداشت می شود. اصولا نام منطقه به همراه نام ایستگاه شستشو را بر روی قهوه تولیدی خود می گذارند.
زیرگونه های قهوه رواندا
میبیریزی
این زیرگونه از نام مبلغی در رواندا گرفته شده استکه تعدادی درخت قهوه از زیرگونه بوربون از گواتمالا به رواندا آورد. در دهه۱۹۳۰ این زیرگونه به بوروندی رفت و گسترش یافت.
بوربون
در نظر بسیاری از قهوه شناسان، بوبورن طعم خاصی از شیریی دارد. گونه بوربون یک جهش طبیعی از گونه تیپیکا است که اولین بار در جزیره رئونیون ( La Réunion ) که قبلا به نام بوربون مشهور بوده است، دیده شد. میوه بوربون طیف رنگی از زرد، نارنجی و قرمز است. تفاوت درختان تیپیکا و بوربون، شکل ظاهری آن است. درختان بوربون شکل گرد تری دارند و بیشتر شبیه درختچه هستند.
روبوستا
قهوه ربوستا یکی از دو نوع اصلی قهوه است که ویژگیهای خاص خود را دارد. ظاهر قهوه روبوستا گرد تر و کوچک تر است و شکاف روی دان، صاف تر نسبت به دان عربیکا میباشد. درختان ربستا تا ۱۰ متر رشد می کنند و در برابر آفات بسیار مقاوم هستند.
همانطور که میدانید در قهوه ترش مزگی یا اسیدیته نیز وجود دارد. در سالیان اخیر، طرفداران ترش مزگی در قهوه افزایش یافته و برخی حس کردن این طعم را در نوشیدن یک فنجان قهوه ترجیح میدهند. روبوستا داری اسیدیته یا ترش مزگی بالایی نسبت به عربیکا است.
همچنین طعم شیرینی کمتری دارد. کافئین دان ربوستا بیش از دان عربیکا است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.