تریکولیت

نمایش یک نتیجه

درباره برند تریکولیت

تریکولیت؛ انقلابی در دم‌آوری دستی قهوه

تریکولیت (Tricolate) برندی استرالیایی است که با ایجاد نوآوری در دم افزارهای پیشین توانسته در صنعت قهوه خوش بدرخشد. این دم افزار بر خلاف بسیاری از دم افزارهای معمول که به شکل مخروطی یا انتهایی صاف ساخته می‌شوند، نوعی دم افزار استوانه‌ای‌شکل است که ریزش آب، راندمان عصاره‌گیری و سهولت استفاده را به بهترین شکل فراهم می‌نماید. این طرح نوآورانه توسط مخترعی به نام دن شاست (Dan Shusett) ساخته شده و به عنوان یکی از دم افزارهای دستی جذاب شناخته می‌شود. در این مطلب علاوه بر معرفی این دم افزار، مقایسه‌ای نیز داریم بین دم افزار تریکولیت و سایر دم افزارهای موجود.

تاریخچه

تریکولیت در سال 2018 در استرالیای جنوبی و به دست دن شاست اختراع شد. بر خلاف بسیاری از دم افزارهای معمول با طرح‌های کلاسیک و تکراری، تریکولیت با دگرگون کردن طراحی به دنبال آن بود تا بسیاری از مسائل اساسی موجود در دم‌آوری را به شیوه خود حل نماید. به همین دلیل شاست و تیمش بر روی ساخت و طراحی دستگاهی تمرکز کردند که خطاها و ناهماهنگی‌های انسانی را از فرایند دم‌آوری حذف می‌کرد و در نهایت فنجان قهوه باکیفیت و یکنواختی را فراهم می‌آورد. یک سال پس از ساخت نمونه اولیه تریکولیت و در سال 2019 نسخه‌های اولیه آن به صورت محدود منتشر و در اختیار جامعه قهوه تخصصی قرار گرفت و طولی نکشید که به تولید انبوه رسید. در سال 2021 تریکولیت دیگر برندی بود که از شهرت بین‌المللی برخوردار بود و همچنان نیز به اصلاح طرح‌ها و تولیدات خود ادامه می‌دهد.

تریکولیت چیست؟

تریکولیت تنها یک دم افزار قهوه دیگر نیست. اگرچه بدون شک بسیاری از عناصر دم افزارهای معمول را دارد؛ اما طراحی متفاوتی را داراست که موجب می‌شود بسیاری از مشکلات موجود در دم‌آوری به صورت دستی را از میان بردارد. در ادامه نگاهی داریم به برخی از ویژگی‌هایی که این دم افزار را منحصربه‌فرد کرده است:

  • طراحی استوانه‌ای با دیواره‌های عمود: بر خلاف بسیاری از دم افزارهای شناخته شده مانند وی 60 یا کمکس که دارای دیواره‌های زاویه‌دار هستند، تریکولیت از یک محفظه استوانه‌ای با دیواره‌هایی کاملاً عمود و 90 درجه برخوردار است که مساحت سطح بستر قهوه را به حداکثر می‌رساند. این مسئله در مقایسه با دم افزارهای سنتی موجب عصاره‌گیری یکنواخت‌تر و اشباع بهتر سابه‌های قهوه به دلیل عدم وجود کانال می‌شود. علاوه بر آن دیگر نیاز چندانی به هم زدن مخلوط آب و سابه‌های قهوه وجود ندارد.
  • صفحه پخش‌کننده آب: یکی از ویژگی‌های متمایز این دم افزار صفحه پخش‌کننده آب داخلی (Built-In Water Dispersion Screen) آن است. بر خلاف دم افزارهای رایج که نیاز به ریختن دقیق آب به وسیله کتری‌های مخصوص دارند، این ویژگی موجب می‌شود تا آب به صورت یکنواخت بر روی تمام بستر قهوه توزیع شود. این ویژگی از ایجاد کانال و عصاره‌گیری ناقص جلوگیری می‌کند. همچنین به کمک این ویژگی دیگر نیازی به کتری‌های مخصوص دم‌آوری نیست و فرد می‌تواند آب را از هر ظرفی که می‌خواهد به درون آن بریزد.
  • بستر قهوه بزرگ‌تر (80 میلی متر): بستر قهوه تریکولیت یکی از بزرگ‌ترین‌ها به حساب می‌آید که چندین مزیت به همراه دارد، از جمله عصاره‌گیری یکنواخت‌تر، طعم‌های متعادل‌تر و جلوگیری از عصاره بیش از حد یا کمتر از حد که موجب تلخ یا ترش شدن قهوه نهایی می‌شود.
  • فیلترهای کاغذی با ساختار منحصربه‌فرد: این دم افزار از فیلترهای ساخت کشور آلمان استفاده می‌کند که با ایجاد ساختاری ثابت برای فیلتر قهوه، یکنواختی آن را حفظ می‌نمایند. همچنین این فیلترها امکان کنترل بهتر نرخ جریان را فراهم کرده و به زمان عصاره‌گیری ایده‌آل کمک می‌نماید.
  • دم‌آوری یکباره: بر خلاف روشی مانند وی 60 که در آن ریختن پالسی و چندمرحله‌ای امری ضروری است، در تریکولیت تنها یک بار ریختن آب کافی است. به همین دلیل افراد مبتدی که تکنیک‌های مربوط به ریختن آب را به خوبی فرانگرفته‌اند می‌توانند به راحتی با آن کار نمایند در حالی که نتیجه آن تفاوتی با دم‌آوری یک فرد متخصص ندارد.

مقایسه تریکولیت با سایر ابزارهای دم‌آوری

تریکولیت به دلیل عصاره‌گیری منحصربه‌فرد و سهولت استفاده در صنعت قهوه بسیار محبوب است. بر خلاف دم افزارهایی نظیر وی 60 و کمکس و یا کالیتا که نیاز به تکنیک‌هایی خاص برای ریختن آب دارند، تریکولیت آب را به صورت یکنواخت توزیع کرده و هم‌زمان از ایجاد کانال نیز جلوگیری می‌کند. اگرچه دم افزاری مانند آئروپرس نیز نیازی به استفاده از کتری‌های مخصوص ندارد؛ اما به هر حال به دم‌آوری با روش غوطه‌وری متکی است که می‌تواند منجر به سنگین‌تر شدن تن‌واره گردد و تریکولیت در مقایسه با آن قهوه تمیزتری را عصاره‌گیری می‌کند. تریکولیت با دارا بودن بستر بزرگ قهوه و پخش آب به صورت خودکار هم فرایند دم‌آوری را ساده‌تر می‌کند و هم نتایجی با کیفیت بالا ارائه می‌دهد و می‌تواند انتخابی مناسب برای دوستداران قهوه و یا مبتدیان باشد. این دم افزار استثنایی و منحصربه‌فرد افراد را به آزمایش‌های بیشتر تشویق می‌کند و پتانسیل بالای آن در دم‌آوری موجب شده است تا بسیاری از محدودیت‌ها مانند عصاره‌گیری بالاتر بدون ایجاد تلخی، اندازه‌های جدید آسیاب و راه‌های بهینه‌سازی شیمی آب پشت سر گذاشته شود. از این رو می‌توان آن را یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌های صنعت قهوه در سال‌های اخیر دانست که دستیابی به یک قهوه بی‌نقص را آسان‌تر از همیشه کرده است.