توضیحات
دومین جزیره بزرگ جهان گینه نو میباشد. قسمت شرقی این جزیره پاپوآ گینه نو است که به صورت مستقل اداره میشود. این جزیره یکی از تولید کنندگان قهوه در جهان میباشد. در این پست شما را با قهوه سبز گینه نو آشنا میکنیم.
گینه نو یکی از کشورهای اقیانوس آرام است که جزیره ای زیبا و بکر را شامل میشود. اگر در دنیای امروزی به دنبال مکانی مانند جزیره انیمیشن دکتر ارنست هستید، گینه نو عجیب به آن شباهت دارد. در این کشور تنها با زبان اشاره قادر به ارتباط برقرار کردن با مردم هستید. البته گاهی در شهرهای بزرگ شخصی را پیدا میکنید که انگلیسی نیز بلد باشد. در گینه نو بیش از 841 زبان زنده وجود دارد که مردم به آن ها تکلم میکنند.
گینه نو در قاره اقیانوسیه واقع شده است. این کشور در گذشته تحت اداره استرالیا بوده و امروزه نیز دشت ها و جزایر جنوبی آن نیز بخشی از جغرافیای استرالیا میباشد. رودخانهها در این کشور حکم جاده را دارند و راهبری اصلی گینه نو از این رودخانه ها و بنادر صورت میگیرد.
جزیره عجایب
مردم امروزی گینه نو از نسل تمدن های کهن این جزیره هستند و هنوز آداب و رسوم و جشن های محلی زیادی را برگزار میکنند. طبیعت بکر و دست نخورده این کشور با کوههای عظیم و رودهای فوق العاده این کشور را به مکانی زیبا برای هر بیننده ای تبدیل نموده است.
گینه نو یکی از کشورهای تولیدکننده قهوه در جهان است. پای این دانه خیلی سال پیش به این کشور باز شد اما تاریخچه طولانی ندارد. سال ۱۹۲۶، هجده زمین با قهوه کوهستان آبی جامائیکا زیر کشت رفت و دو سال بعد کشت قهوه به شکل جدی در این کشور انجام شد. سال ۱۹۵۰ برای آسان شدن و راحتی در رشد و توسعه قهوه، زیر ساختهایی بنا نهاده شد. در زمانی که تولیدات برزیل افت کرد، گینه نو با شدت بیشتری به تولید قهوه پرداخت. مسیر تولید قهوه در گینه نو با فراز و فرود های فراوانی همراه بوده است. امروزه ۹۵ درصد تولید کنندگان این دانه خوش طعم، خرده مالکانی هستند که به کشت قهوه میپردازند. در حدود ۹۰ درصد دان قهوه تولیدی این کشور از گونه عربیکا است. دانه ای که ترش مزگی بیشتر و کیفیت بالاتری دارد.
قابلیت ردیابی قهوه در گینه نو نیز به چند مزرعه بزرگ محدود میشود. گینه نو با توجه به ارتفاع و خاک مناسب، پتانسیل تولید قهوه بیشتری را دارد. در سال های اخیر این کشور نیز به بازار قهوه علاقه بیشتری نشان داده و رشد بیشتری داشته است.
درجه بندی قهوه گینه نو
پنج نوع درجه برای قهوه پاپوآ گینه نو وجود دارد که بیشتر بیانگر خاستگاه آن است تا کیفیت! AA ،A و X سه نوع درجه ای است که قهوههای مزارع بزرگ را نشان میدهد. PSC و Y نشان دهنده قهوه های تولیدی مزارع کوچک هستند. طعم کلی قهوه های گینه نو شیرین بوده و پیچیدگی فوق العاده ای دارد. کیفیت کره ای این قهوهها نیز آن را از دیگر قهوههای جهان متمایز میکند.
سه منطقه ارتفاعات شرقی، ارتفاعات غربی و استان سیمبو مناطق عمده تولید قهوه در این جزیره می باشد. ارتفاع کشت قهوه در این کشور ۱۴۰۰ تا ۱۹۰۰ متر از سطح دریا بوده و ماه های برداشت قهوه آپریل تا سپتامبر است.
تیپیکا، تحفه ای از هلندی ها
همانطور که گفتیم این کشور اغلب زادگاه گونه عربیکای قهوه است. اما خود این گونه، زیرگونههای دیگری نیز دارد که خریداران قهوه سبز باید به آن توجه نمایند. یکی از زیرگونههای اصلی تیپیکا (Typica) می باشد. هلندیها این گونه قهوه را درسراسر جهان معرفی نمودند. میوه تیپیکا به رنگ قرمز است و اگر در شرایط خوبی کشت شود، یک فنجان قهوه عالی با شیرینی متعادل و اسیدیته با کیفیت را به ارمغان میآورد.
بوربون
در نظر بسیاری از قهوه شناسان، بوبورن طعم خاصی از شیریی دارد. گونه بوربون یک جهش طبیعی از گونه تیپیکا است که اولین بار در جزیره رئونیون ( La Réunion ) که قبلا به نام بوربون مشهور بوده است، دیده شد. میوه بوربون طیف رنگی از زرد، نارنجی و قرمز است. تفاوت درختان تیپیکا و بوربون، شکل ظاهری آن است. درختان بوربون شکل گرد تری دارند و بیشتر شبیه درختچه هستند.
کاتورا، گیاه پا کوتاه قهوه
کاتورا (Caturra)، زیر گونهای از گونه بوربون (گونه ای دیگر از عربیکا) است که در برزیل یافت شد. اما نتوانست طرفداری در این کشور پیدا کند. این گونه در کشورهای دیگر از جمله اندونزی، کلمبیا و … گسترش یافت. گیاه کاتورا کوتاه است و نیاز به مراقبت و رسیدگی بیشتری نسبت به گونه مادر خود، بوربون، دارد. اگر گونه کاترا در ارتفاع بالاتری کشت شود، از کیفیت آن کاسته میشود. به علت کوتاهی درخت کاتورا، شاخه های پربار تری از میوه دارند. رنگ میوه کاتورا زرد و قرمز بوده و برداشت آن آسان تر از دیگر گونه ها انجام میشود.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.