توضیحات
هند کشور هزار و یک ملیتی است که هر آن چه در هر کجای جهان است، در هند نیز یافت میشود. این کشور افسانهای محصولات فوق العاده ای در زمینه کشاورزی دارد که به سراسر جهان صادر میکند. یکی از این محصولات، قهوه میباشد. در این پست شما را با قهوه سبز هند آشنا مینماییم.
هند کشور ملتها و قومیتهای گوناگونی است که هرکدام فرهنگ و آداب و رسوم خاص خود را دارند. این کشور دومین کشور پرجمعیت و هفتمین کشور بزرگ از نظر مساحت در جهان میباشد. نام هند از زبان فارسی باستان گرفته شده که به معنای رودخانه سند است. این کشور جغرافیای متنوعی دارد؛ از کوهستانهای بلند تا فلات و دشت های پهناور را شامل میشود. مساحت زیاد این کشور باعث شده تا آب و هوای متنوعی نیز داشته باشد. از کوه های همیشه پوشیده از برف تا بیابان های خشک و بسیار گرم تار!
کشور هند رتبه چهارم اقتصاد دنیا را داراست . این کشور با وجود رکود اقتصادی رشد 8 درصدی داشته و توانسته است جایگاه یکی از قدرتمند ترین اقتصادهای جهان را از آن خود کند. کشاورزی یکی از مهم ترین پایههای اقتصاد هند بوده و سالانه محصولات زیادی را صادر میکند. این کشور پس از چین، دومین کشور دنیا از نظر ارزش تولیدات کشاورزی است. چای، برنج، ذرت، نیشکر و شاهدانه از محصولات کشاورزی این کشور است. همچنین هند در تولید موز، ارزن، کنف و بادام زمینی رتبه اول را دارد. قهوه نیز در هند یکی از محصولات مهمی است که توانسته است پای خود را به بازار جهانی باز کند.
قهوه هند
مانند اکثر اتفاقات در هند، تولید قهوه نیز با افسانهها و داستان های جذابی همراه است. داستان قهوه از آنجا شروع می شود که زائری به نام بابا بودان به مکه رفته تا زیارت خانه خدا را به جا بیاورد. در راه برگشت به یمن میرسد و از آنجا هفت دانه قهوه (به خاطر مقدس بودن عدد 7 در اسلام) را با خود به هندوستان میآورد. او ابتدا این دانه ها را در منطقه چیکماگالور میکارد. امروزه تپه ها و مراتع این منطقه نیز با نام بابا بودان شناخته میشود.
پس از استعمار انگلیس در هند، قهوه رونق بیشتری یافت اما این دوران کوتاه مدت بود. پس از مدتی تقاضای چای بیشتر شد و بیماری زنگ برگ قهوه نیز شیوع پیدا کرد. به همین علت مزارع تولید قهوه به تولید چای روی آوردند. در کنار آن، تحقیقات گسترده ای درباره قهوه شروع شد و زیرگونههای جدید و مقاومی ساخته شد و قهوه کماکان در هند باقی ماند.
جالب است بدانید نوشیدنی اول هند چای است و مردم هند به چای علاقه بیشتری نسبت به قهوه نشان میدهند. اما به علت جمعیت زیاد هند، قهوه در میان این مردم جایگاه خود را حفظ نموده است. مصرف سرانه قهوه در هند به ازای هر نفر 100 گرم است اما با توجه به جمعیت بالای این کشور سالی دو میلیون کیسه قهوه در این کشور مصرف می گردد.
هند سالانه 5 میلیون کیسه قهوه تولید می کند. اغلب این قهوه از گونه ربوستا میباشد. توجه ویژه کشاورزان به بالا بردن کیفیت ربوستای کشت شده باعث شده تا هندوستان رتبه ممتاز تولید روبوستا را کسب کند.
مونسونینگ
مونسونینگ فرایندی غیر عادی است که به تولید قهوه معروفی به نام مونسون مالابار منجر می شود. داستان از آنجایی شروع شد که هنگام صادرات قهوه از هند به اروپا در جعبه های چوبی حمل میشد. این امر باعث میشد قهوه معرض هوای مرطوب قرار گیرد. جذب رطوبت زیاد در قهوه سبز باعث میشد تا تاثیر آن در یک فنجان قهوه نیز نمایان شود. با بهبود روش های حمل و نقل و کمتر شدن رطوبت، باز تقاضای قهوه قبلی که نتیجه جذب رطوبت بود، وجود داشت. به همین دلیل هند این ساختار را به صورت مصنوعی بر روی قهوه پیاده سازی کرد. البته این روش صرفا بر قهوههایی که با فرآوری خشک یا طبیعی صورت گرفته است، امکان پذیر میباشد.
ردیابی قهوه در هند
ردیابی قهوه در هند به علت آن که تولیدکنندگان آن کشاورزان خرد هستند. قهوه های هند به دو روش درجه بندی می شوند. روش اول منحصرا برای کشور هند است، بدین صورت که دانه هایی که با روش شسته یا خیس فراوری شده اند را قهوه مزرعه، دانه هایی که با روش طبیعی یا خشک فرآوری شده اند را گیلاس و روبوستایی که فراوری شسته شده است را قهوه کاغذی می گویند.
روش دوم بر اساس اسکرین یا سایز دانه قهوه می باشد. بزرگترین سایز AA است و تا PB ادامه دارد. قهوه PB ریز تر، گرد و طعم شیرین تری دارد. قهوه های PB دو دانه در یک گیلاس قهوه می باشند. طبقه بندی قهوه ها به شکل زیر است: A، AB ،B ، C و PB
این طبقه بندی بر اساس رنگ دانه قهوه و نوع دانه است. به طور مثال دانه نوع C، دانه های شکسته را در خود جای داده است. دانه های کوچکتر از درجه ای خاص دیگر در دسته بندی های بالا قرار نمیگیرند. قهوه های هند علاوه بر اسکرین (سایز دانه) و جنبههای بصری بر اساس مناطق نیز دسته و شناسایی میشوند.
قهوه های اسپشیالیتی یا تخصصی در هند نیز عبارتند از دانه های فیل که گونه عربیکا بوده و با روش شسته از ایالت میسور هستند. نوع دیگر این قهوه ها ربوستای کاپی رویال نام دارند و کشت موسمی قهوه نوع دیگر این قهوه میباشد. گرید های A و AA بوده که برای قهوه های موسمی استفاده میشود.
طعم قهوه هند بیشتر با اسیدیته کم، تن واری (حسی که بعد از خوردن قهوه در کام ایجاد می شود) زیاد و پیچیدگی کم شناخته میشود. مناطق کشت کننده قهوه شامل تامیل نادو ،پلانی، نیلگیری، شواروری، کارناتاکا، بابابودانگیری، چیکماگالور، کورگ، منجر آباد، کرالا، وایاناد و آندرا پرادش میشود. البته این مناطق در چهار ایالت اصلی واقع شده اند. میسور، مالابار و وایاناد جزو مناطق اصلی قهوه هستند.
منطقه کرالا یک سوم کل قهوه هندوستان را کشت و تولید میکند. همچنین در منجر آباد بیشتر بر کشت عربیکا تمرکز دارد.
گونه های قهوه در هند
ربوستا
قهوه ربوستا یکی از دو نوع اصلی قهوه است که ویژگیهای خاص خود را دارد. ظاهر قهوه روبوستا گرد تر و کوچک تر است و شکاف روی دان، صاف تر نسبت به دان عربیکا میباشد. درختان ربستا تا ۱۰ متر رشد میکنند و در برابر آفات بسیار مقاوم است.
همانطور که میدانید در قهوه ترش مزگی یا اسیدیته نیز وجود دارد. در سالیان اخیر، طرفداران ترش مزگی در قهوه افزایش یافته و برخی حس کردن این طعم را در نوشیدن یک فنجان قهوه ترجیح میدهند. روبوستا داری اسیدیته یا ترش مزگی بالایی نسبت به عربیکا است.
همچنین طعم شیرینی کمتری دارد. کافئین دان ربوستا بیش از دان عربیکا است.
S795
این گونه که در کشور هند توسعه یافته است، از پیوند دو گونه کنت و S288 میباشد. گونه S795 در برابر بیماری زنگ برگ قهوه مقاوم بوده و علاوه بر هند در اندونزی نیز کاشت میشود.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.