توضیحات
اغلب ما با شنیدن نام مکزیک یاد فیلم های خلافکاری میافتیم. اما کشور مکزیک بیش از فیلمهای هالیوودی است. این کشور زیبا تولیدات فراوانی دارد که قهوه سبز یکی از آن میباشد. در این پست شما را با قهوه سبز مکزیک آشنا مینماییم.
مکزیک کشوری در آمریکای شمالی است که معنای نام آن دیقا مشخص نیست. در این کشور ادارات و مراکز مهم به زبان اسپانیایی سخن میگویند اما جالب است بدانید هیچ زبانی در مکزیک رسمی نیست. مکزیک دهمین کشور پرجمعیت جهان میباشد و از لحاظ وسعت چهاردهمین کشور ویع دنیا است. این کشور پرجمعیت ترین کشور اسپانیایی زبان در دنیا است. حدود 70 درصد مردم مکزیک، مستیزو هستند. مستیزو نوادگان اسپانیاییها- سرخ پوستها میباشند. در گذشته تمدن آزتک ها در این منطقه جغرافیایی واقع شده بود.
مکزیک کشوری کوهستانی و مرتفع بوده و تنها قسمت مسطح آن شبه جزیره یوکاتان میباشد. شمال این کشور آب و هوای خشک و زمینهای غیر قابل کشت دارد و جنوب آن گرم و مرطوب است. مکزیک به عنوان بزرگترین تولید کننده آووکادو در جهان شناخته میشود. اما در کنار آن قهوه نیز از محصولات کشاورزی این کشور است.
باز شدن پای قهوه به کشور اسپانیایی تبارها
اولین بوتههای قهوه در سال 1758 از کوبا و یا جمهوری دومینیکن به مکزیک آورده شد. پس از انقلاب 1920، کشت و تولید قهوه به مزارع کوچک تر نیز رسید. سال 1914 زمینهای کشاورزی بین مردم و کارگران دوباره توزیع شد و کارگران به جوامع خود برگشته و فرهنگ قهوه را نیز با خود به جامعه خویش بردند.
سال 1973 موسسه ای به نام موسسه قهوه مکزیک بنا نهاده شد که به ارائه کمکهای فنی و اعتبار مالی بخشیدن سعی در توسعه قهوه نمود. فعالیتهای این موسسه در چهارچوبهای سازمان بین المللی قهوه بود و با کمک دولت توانست رشد تولید قهوه را در روستاها به 900 درصد نیز برساند. طولی نکشید این موسسه به دلایل سیاسی حمایتهای خود را کاهش داد و در نهایت در سال 1989 به طور کامل سقوط کرد. دولت نیز تاسیاست قهوه را فروخت و اعتبارات را کاهش داد. همین اتفاق سبب شد دلالان قهوه که به کایوتها معروف بودند، وارد کار شوند. کایوتها قهوه را ارزان خرید و با سود چند برابر میفروختند.
کشاورزان نیز شرایط سختی را میگذراندند. در آمد پایین سبب حذف کود شد و کارهای مراقبتی از گیاه در برابر آفات و آسیبها به حداقل رسید. همین امر سبب شد کیفیت قهوه بسیار افت کند. برخی از کشاورزان نیز به کلی کاشت قهوه را تعطیل کردند. این اوضاع باعث شد برخی مردم بسیج شده و کارهای موسسه قهوه مکزیک را به طور خود جوش برعهده بگیرند تا اوضاع یر و سامان یابد.
امروزه مکزیک عمده قهوه خود را به ایالات متحده امریکا میفروشد و به ندرت قهوه مکزیک را در دیگر جاهای دنیا میبینید. روش فرآوری شسته اغلب در این کشور استفاده میشود.
طعم قهوه مکزیک
قهوه مکزیک طیف وسیعی از طعمهارا شامل میشود. در کل این قهوه طعمی سبک و شیرین دارد و طعم یادهای کارامل، تافی یا شکلات را در خود جای داده است.
مناطق زیادی در مکزیک به کشت قهوه میپردازند. وراکروز، اواکساکا و چیا پاس بخشی از این مناطق هستند. که در ارتفاع 1000 تا 1750 متر از سطح دریا به کشت قهوه میپردازند. قهوههای امروزی مکزیک بسیار باکیفیت هستند.
گونههای قهوه در مکزیک
تیپیکا، تحفه ای از هلندی ها
همانطور که گفتیم این کشور اغلب زادگاه گونه عربیکای قهوه است. اما خود این گونه، زیرگونههای دیگری نیز دارد که خریداران قهوه سبز باید به آن توجه نمایند. یکی از زیرگونههای اصلی تیپیکا (Typica) می باشد. هلندیها این گونه قهوه را درسراسر جهان معرفی نمودند. میوه تیپیکا به رنگ قرمز است و اگر در شرایط خوبی کشت شود، یک فنجان قهوه عالی با شیرینی متعادل و اسیدیته با کیفیت را به ارمغان میآورد.
بوربون
در نظر بسیاری از قهوه شناسان، بوبورن طعم خاصی از شیرینی دارد. گونه بوربون یک جهش طبیعی از گونه تیپیکا است که اولین بار در جزیره رئونیون ( La Réunion ) که قبلا به نام بوربون مشهور بوده است، دیده شد. میوه بوربون طیف رنگی از زرد، نارنجی و قرمز است. تفاوت درختان تیپیکا و بوربون، شکل ظاهری آن است. درختان بوربون شکل گرد تری دارند و بیشتر شبیه درختچه هستند.
کاتورا، گیاه پا کوتاه قهوه
کاتورا (Caturra)، زیر گونهای از گونه بوربون (گونه ای دیگر از عربیکا) است که در برزیل یافت شد. اما نتوانست طرفداری در این کشور پیدا کند. این گونه در کشورهای دیگر از جمله اندونزی، کلمبیا و … گسترش یافت. گیاه کاتورا کوتاه است و نیاز به مراقبت و رسیدگی بیشتری نسبت به گونه مادر خود، بوربون، دارد. اگر گونه کاترا در ارتفاع بالاتری کشت شود، از کیفیت آن کاسته میشود. به علت کوتاهی درخت کاتورا، شاخه های پربار تری از میوه دارند. رنگ میوه کاتورا زرد و قرمز بوده و برداشت آن آسان تر از دیگر گونه ها انجام میشود.
ماراگوجیپ
این زیر گونه جهشی از زیرگونههای تیپیکا میباشد. اولین بار در بزریل این زیرگونه یافت شد و تشخیص آن بسیار آسان است. دانههای ماراگوجیپ بسیار بزرگ بوده و از این نظر بسیار مطلوب است. دانههای این زیرگونه به دلیل سایز بزرگشان به دانههای فیلی نیز شهرت دارند. میوههای آن اغلب قرمز رنگ هستند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.