توضیحات
نام جامائیکا شاید ما را یاد باب مارلی معروف بیاندازد. اما زیباییها و محصولات بی نظیر این کشور فرای این حرف هاست. جامائیکا کشوری جزیره است که زیباییهای فراوانی را در خود جای داده است. این کشور یکی از تولید کنندگان قهوه در قاره امریکای شمالی است. در این پست شما را با قهوه سبز جامائیکا آشنا مینماییم.
جامائیکا، جزیره ای در در دریای کارائیب میباشد که در کل 2 میلیون و 900 هزار نفر را در خود جای داده است. با این حال این کشور سومین کشور پرجمعیت انگلیسی زبان است. جامائیکا از مستعمرات بریتانیا بوده که سالهاست استقلال یافته است. بعدها این جزیره پایگاه و پناهگاه دزدان دریایی شد. این کشور یکی از مناطق برده داری بوده است. بردهها به تولید نیشکر میپرداختند. امروزه 91 درصد جمعیت این کشور جزیرهای، سیاه پوست هستند.
این کشور عضو کشورهای مشترک المنافع یا کشورهای همسود میباشد. این کشورها 30 درصد خشکی های زمین و 30 درصد جمعیت جهان را شامل میشوند. جامائیکا اقلام زیادی را صادر میکند. آلومینیوم، شکر، موز، پوشاک و قهوه برخی از این اقلام میباشند. اما اینکه قهوه، یکی از محصولات صادراتی چگونه پا به این جزیره گذاشت، داستانی دارد.
قهوه در جزیره
در سال 1728 فرماندار مارتینیک، به فرماندار لاوز گیاه قهوه ای هدیه داد و فرماندار آن را در محلی به نام سنت اندرو کاشت. این شروع داستان قهوه در جامائیکا بود. بعد از آن زمان تعداد محدودی قهوه صادر میشد به طوری که در سال 1752 فقط 27 تن قهوه از جامائیکا به دنیا صادر شد.
نیمه دوم قرن 18، شکوفایی قهوه نامگذاری میشود. این دوره قهوه از سنت اندرو به کوههای آبی جامائیکا رسید و در اوایل قرن 19 686 مزرعه در کار تولید قهوه بودند. 14 سال بعد تولید سالیانه قهوه به 15 هزار تن رسید. اما طولی نکشید تا این دوره رو به افول رفت و دلیل آن کمبود نیروی کار بود. در سال 1807 تجارت برده قطع شد اما این ممنوعیت تا سال 1838 رخ نداد. کم کم بردهها دیگر مجبور به کار اجباری در مزارع نبودند و زمین داران باید بردههای قبلی خود را در ازای پول استخدام میکردند. در کنار هزینه جدیدی که بر دوش مالکان افتاده بود، مدیریت ضعیف خاک و از دست دادن شرایط تجاری مطلوب نیز باعث شد تا سال 1850 کمتر از 180 مزرعه قهوه باقی بماند و تولید این دانه به 1500 تن برسد.
تا پایان قرن 19، مشکلات جدی کیفیت قهوه و شرایط سخت صنعت قهوه به قوت خود باقی ماند. تا به امروز تلاشهای زیادی برای بهبود کیفیت و بالارفتن تولیدات قهوه در این جزیره رخ داده است که نتیجه آن قهوه های کشت شده در کوهستان آبی است. امروزه این منطقه یکی از بهترین مناطق کشت قهوه و تولید کننده قهوه ای با کیفیت در جهان میباشد.
طعم قهوه جزیره
طعم قهوه سبز جامائیکا تمیز، شیرین، بسیار ملایم است که فاقد ویژگیهای ممتاز و پیچیدگی های خاص می باشد. به ندرت در این کشور قهوهای یافت میشود که طعم میوه ای و پیچیده داشته باشد. کوهستان آبی، محل کشت این دانه، موفق ترین بخش بازاریابی در این کشور است.
قهوه جامائیکا از نظر مناطق کشت به سه دسته تقسیم میشود. مناطقی که در کوهستان آبی در ارتفاع 900 تا 1500 متر از سطح دریا بوده که به نام ” کوهستان آبی جامائیکا ” مشهور هستند. این بخش قسمت هایی مثل سنت اندرو، پورتلند و سنت مری را در بر میگیرد.
منطقی در کوهستان در ارتفاع 450 تا 900 متر را کوهستان جامائیکا و زیر 450 متر از سطح دریا را جامائیکا سوپریم یا کوهستان پایین جامائیکا میگویند.
قهوه های جامائیکا با نام کارخانه ای که در آن فرآوری میشوند به فروش میرسند. لازم است بدانید چون قهوه جامائیکا پتانسیل این را دارد که با قیمت بالایی به فروش برسد، امکان آن که جنس تقلبی با نام این قهوه در بازار باشد، بسیار زیاد است. زمان برداشت قهوه در این کشور ژوئن تا جولای میباشد. فرآوری این کشور به روش شسته یا خیس است.
تیپیکا، تحفه ای از هلندی ها
همانطور که گفتیم این کشور اغلب زادگاه گونه عربیکای قهوه است. اما خود این گونه، زیرگونههای دیگری نیز دارد که خریداران قهوه سبز باید به آن توجه نمایند. یکی از زیرگونههای اصلی تیپیکا (Typica) می باشد. هلندیها این گونه قهوه را درسراسر جهان معرفی نمودند. میوه تیپیکا به رنگ قرمز است و اگر در شرایط خوبی کشت شود، یک فنجان قهوه عالی با شیرینی متعادل و اسیدیته با کیفیت را به ارمغان میآورد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.