توضیحات
اکوادور کشوری ساحلی در گوشهای از آمریکای جنوبی است. این کشور شرایط مناسبی برای کاشت قهوه را در خود دارد. در این کشور دو گونه عربیکا و ربوستا کشت و تولید میشود. در این پست شما با قهوه سبز اکوادور آشنا خواهید شد.
کشور اکوادور در شمال غربی قاره آمریکای جنوبی و در همسایگی کلمبیا از شمال، پرو از شرق و جنوب و اقیانوس آرام از غرب واقع شده است. این کشور منابع طبیعی از جمله نفت و زمینهای کشاورزی فوق العادهای را داراست. مردم اکوادور اغلب از نوادگان مستیزوها هستند. مستیزوها تباری از سرخ پوستان و اسپانیاییها می باشند. بعد از آن سرخ پوستها بیشترین تعداد مردم این کشور را شامل میشوند.
چگونه پای قهوه به اکوادور رسید؟
قهوه اولین بار در قرن 19 به استان مانابی رسید و سپس از آنجا گسترش یافت. در اوایل قرن بیستم صادرات این دانه خوش عطر به اروپا از بندر مانتا آغاز شد. اکوادور جزو کشورهایی است که دو گونه قهوه، یعنی عربیکا و روبوستا را تولید مینماید.
سال 1925، سال بداقبالی برای کشاورزان کاکائو بود. بیماری شایعی باعث شد تا محصول کاکائو به بار نشیند. بعد از این بیماری، کشاورزان به کاشت قهوه روی آورند و فصل تازه ای از تولید قهوه در اکوادور رقم خورد. تولیدات قهوه به حدی زیاد شد که از یک میلیون کیسه در سال عبور کرد. اما این اقبال قهوه دیری نپایید. بحران قهوه در اواخر قرن 20 باعث شد تولیدات کاهش یابد. تا چند سال گذشته، یعنی سال 2011 کشور اکوادور توان خود را به کار برد تا دوباره به اوج تولیدات خود برگردد که این امر تا حد بسیاری میسر شد و تولیدات به یک میلیون کیسه در سال رسید.
جالب است بدانید تا اواخر قرن بیستم قهوه مهم ترین و بیشترین محصول صادراتی در این کشور بوده است. اما کم کم محصولاتی نظیر روغن، میگو و موز رقیب های قهوه در صادرات شدند.
در اکوادور محلول قهوه بیش تر از خود قهوه استفاده میشود. به طوریکه این محصول از ویتنام به اکوادور صادر خواهد شد. با این حال به علت آن که 40 درصد از قهوه تولیدی این کشور از گونه ربستا است، این کشور قهوه درجه یکی را به جهان عرضه نمیکند. از سوی دیگر ارتفاع کشت قهوه در این کشور کم است به همین دلیل عربیکای حاصل از کشت نیز نمیتواند درجه یک باشد. اکوادور برای پایین نگه داشتن هزینهها ،قهوه را بر روی درخت خشک میکند و با روش طبیعی 83 درصد گیلاس قهوه را فراوری مینماید.
کلمبیا، وارد کننده قهوه از اکوادور
کلمبیا اصلی ترین وارد کننده قهوه اکوادور است. شاید بپرسید چرا کلمبیا از قهوههای فوق العاده خود بهره نمیبرد؟ علت این امر گران تر بودن قهوه کلمبیا می باشد. با این حال اکوادور شرایط آب و هوایی و خاک مناسبی برای کشت و تولید قهوه دارد. امید است در آینده از این منابع طبیعی استفاده بهینه تری برده شود تا دنیا از قهوه اکوادور لذت بیشتری ببرد.
طعم و مناطق کاشت
طعم قهوه اکوادور شیرین و اغلب دارای پیچیدگیهای خاصی می باشد. همچنین اسیدیته این قهوه بسیار دلپذیر است. مناطقی نظیر مانابی، لوجا، ال اورو، زامورا چینچیپ و گالاپاگوس به تولید قهوه میپردازند. مانابی اولین و اصلی ترین منطقه کشت قهوه است که 50 درصد عربیکای این کشور در این منطقه تامین می شود. این منطقه در ارتفاع کم 500 تا700 متر به کاشت میپردازد.
بعد ازآن لوجا با 20 درصد عربیکا مقام دوم را در مناطق کشت قهوه را دارا است. آب و هوای این منطقه باعث میشود درختان زودتر به بیماریهای آفتی دچار شوند. با این حال پتانسیل زراعت قهوه در این منطقه بیش از استفاده امروزی آن است. زامورا چینچیپ منطقه ای در اکوادور است که 4 درصد عربیکای این کشور را تامین میکند. این منطقه به کشت قهوه ارگانیک، قهوه ای که در مراحل کشت آن از کود و ابزار شیمیایی استفاده نشده است، شهرت فراوانی دارد.
گونه های قهوه در اکوادور
همان طور که گفتیم، علاوه بر عربیکا، ربوستا نیز در این کشور تولید میشود. گونه های عربیکا شامل تیپیکا ،بوربون و کاتورا میباشد.
تیپیکا، تحفه ای از هلندی ها
همانطور که گفتیم این کشور اغلب زادگاه گونه عربیکای قهوه است. اما خود این گونه، زیرگونههای دیگری نیز دارد که خریداران قهوه سبز باید به آن توجه نمایند. یکی از زیرگونههای اصلی تیپیکا (Typica) می باشد. هلندیها این گونه قهوه را درسراسر جهان معرفی نمودند. میوه تیپیکا به رنگ قرمز است و اگر در شرایط خوبی کشت شود، یک فنجان قهوه عالی با شیرینی متعادل و اسیدیته با کیفیت را به ارمغان میآورد.
بوربون
در نظر بسیاری از قهوه شناسان، بوبورن طعم خاصی از شیریی دارد. گونه بوربون یک جهش طبیعی از گونه تیپیکا است که اولین بار در جزیره رئونیون ( La Réunion ) که قبلا به نام بوربون مشهور بوده است، دیده شد. میوه بوربون طیف رنگی از زرد، نارنجی و قرمز است. تفاوت درختان تیپیکا و بوربون، شکل ظاهری آن است. درختان بوربون شکل گرد تری دارند و بیشتر شبیه درختچه هستند.
کاتورا، گیاه پا کوتاه قهوه
کاتورا (Caturra)، زیر گونهای از گونه بوربون (گونه ای دیگر از عربیکا) است که در برزیل یافت شد. اما نتوانست طرفداری در این کشور پیدا کند. این گونه در کشورهای دیگر از جمله اندونزی، کلمبیا و … گسترش یافت. گیاه کاتورا کوتاه است و نیاز به مراقبت و رسیدگی بیشتری نسبت به گونه مادر خود، بوربون، دارد. اگر گونه کاترا در ارتفاع بالاتری کشت شود، از کیفیت آن کاسته میشود. به علت کوتاهی درخت کاتورا، شاخه های پربار تری از میوه دارند. رنگ میوه کاتورا زرد و قرمز بوده و برداشت آن آسان تر از دیگر گونه ها انجام میشود.
روبوستا
قهوه ربوستا یکی از دو نوع اصلی قهوه است که ویژگیهای خاص خود را دارد. ظاهر قهوه روبوستا گرد تر و کوچک تر است و شکاف روی دان، صاف تر نسبت به دان عربیکا میباشد. درختان ربستا تا ۱۰ متر رشد می کنند و در برابر آفات بسیار مقاوم هستند.
همانطور که میدانید در قهوه ترش مزگی یا اسیدیته نیز وجود دارد. در سالیان اخیر، طرفداران ترش مزگی در قهوه افزایش یافته و برخی حس کردن این طعم را در نوشیدن یک فنجان قهوه ترجیح میدهند. روبوستا داری اسیدیته یا ترش مزگی بالایی نسبت به عربیکا است.
همچنین طعم شیرینی کمتری دارد. کافئین دان ربوستا بیش از دان عربیکا است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.