توضیحات
الیالوادور کشوری کوچک در امریکای جنوبی است که همیشه در درگیری و نزاع شدیدی قرار داشته است. این کشور بر خلاف آنکه منطقه ای کوچک را تحت سلطه دارد؛ اما قهوههای فوق العاده ای را عرضه میکند و نامی آشنا برای خریداران قهوه را از آن خود کرده است . در این پست شمارا با قهوه سبز السالوادور آشنا مینماییم.
السالوادور کوچکترین و پر تراکم ترین کشور در آمریکای جنوبی است. این کشور ساحلی 6 میلیون نفر جمعیت دارد که اکثر آن ها مستیزو هستند. مستیزوها از نژاد اسپانیایی – سرخ پوست هستند. جالب است بدانید السالوادور اولین کشوری بود که بیت کوین را به عنوان پول رسمی و قانونی تعیین نمود. این کشور سال ها مستعمره اسپانیا بود که در سال 1821 استقلال یافت. اما استعمار اسپانیا آسیب فراوانی به فرهنگ این کشور زد و باعث حذف زبان های محلی شد.
السالوادور اغلب در جنگ و درگیری بسر برده است. این کشور بر سر یک گل فوتبال با کشور همسایه خود هندوراس جنگ به راه انداخت. بعد از آن خود نیز 12 سال درگیر جنگهای داخلی شد. جدای سیاست همیشه در تنش این کشور، مناطبع طبیعی بکر و فوق العاده ای این کشور وجود دارد. این کشور کوهستانی با زنجیره کوههای آتشفشانی و رودخانههای فراوان محیطی ناب برای کشاورزی درست کرده است.
میتوان گفت این کشور یکی از مترقی ترین کشورهای قاره بوده است. اولین جاده های آسفالتی، سرمایه گذاری در بنادر ساختمان های مجلل عمومی و … در این کشور به چشم میخورد.
قهوه و السالوادور
قهوه در نیمه قرن 19 به صورت تجاری در السالوادور رونق یافت. این دانه به علت آنکه در این کشور معاف از مالیات بود، توسعه بیشتری پیدا نمود. به طوربکه در سالهای بعد بخش مهمی در صادرات و گردشگری این کشور شد. سال 1880 این کشور چهارمین تولید کننده قهوه جهان و تولیدات آن دو برابر تولیدات امروزی آن بود.
در این کشور بعضی از زمینهای کشاورزی به دست کشاورزان و کارگران خرده کشاورزی بود که خانوادههای ثروتمند و پرنفوذ با حمایت دولت این زمینها را بدون پرداخت هزینه ای از تصاحب مالکان اصلی درآوردند.با این حال کشت قهوه به قوتت خود ادامه پیدا کرد و در اواخر قرن 19 این کشور به علت کیفیت و آرایی تولید قهوه و روابط خوب با کشورهای وارد کننده شهرت فراوانی پیدا نمود. اما متاسفانه طی سالیان بعد به دلیل جنگ های داخل، تولیدات قهوه کاهش پیدا کرد و خریداران قهوه به دنبال فروشنده های جدید می گشتند.
این کشور با دارا بودن خاک آتشفشانی و ارتفاع مناسب، و همچنین داشتن زهکشی خوب و غنی قهوه های شیرین و با کیفیتی را ارائه میدهد. در السالوادور 68 درصد گیاه قهوه از گونه بوربون میباشد.
زیرگونه پاکاس
،
در سال 1949، دون آلبرتو پاکاس هنگام قدم زدن در مزارع خود به گونه جدیدی رسید که قبل از آن ندیده بود. این گونه به علت کشف دون آلبرتو، پاکاس نامگذاری شد. بعد ها ترکیب زیرگونه پاکاس یا زیرگونه ماراگوچیب، گونهای به نام پاکامارا را ایجاد نمود. زیرگونه ماراگوچیب نوعی قهوه با دانههای درشت می باشد و پاکاس نیز از زیرگونه های بوربون است. تمامی این زیرگونه ها کیفیت بالایی دارند.
طعم قهوه های السالوادور شیرین و متعادل می باشد و اسیدیته نرم و دلنشینی دارد. مناطق زیادی در این کشور به کاشت قهوه مشغول هستند ولی برخی به علت کوچکی این کشور، آن را به طور کل یک منطقه مجزا میدانند. از مناطق کشت کننده قهوه می توان به رشته کوه آپانکا-ایلاماتپک، رشته کوه آلوتپک-متاپان، رشته کوه ال بالسامو-کوئزالتپک، آتشفشان چیچونتپک و رشته کوه کاچائوتیک اشاره نمود.
زیرگونه های السالوادور
بوربون
در نظر بسیاری از قهوه شناسان، بوبورن طعم خاصی از شیرینی دارد. گونه بوربون یک جهش طبیعی از گونه تیپیکا است که اولین بار در جزیره رئونیون ( La Réunion ) که قبلا به نام بوربون مشهور بوده است، دیده شد. میوه بوربون طیف رنگی از زرد، نارنجی و قرمز است. تفاوت درختان تیپیکا و بوربون، شکل ظاهری آن است. درختان بوربون شکل گرد تری دارند و بیشتر شبیه درختچه هستند.
کاپاس
این گونه از زیرگونه های بوبون می باشد به که به صورت وحشی جهش یافته است. اندازه این گیاه کوچک است و همین موضوع باعث بیشتر شدن باورئری آن می شود. کشاورزان می توانند با فاصله کم گیاهان را از هم کاشته و تولید مزرعه را بالا ببرند. لازم است بدانید این گیاه در ارتفاعات بالا عملکرد بهتری دارد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.